• Dagen før tages et lille bundt
    persille og kværnes i en morter med ½ dl smagsneutral olie. Lad den stå et
    halvt døgn i køleskabet. Dernæst snittes 1 gulerod og stokken af et broccoli i
    tynde strimler. Kog 1dl vand og 1 dl eddike med ½ dl sukker i en gryde indtil
    sukkeret er opløst. Sluk blusset og smid gulerod og broccoli i gryden. Stil
    derefter gryden et køligt sted til dagen efter.
  • På dagen Rist 100 gram
    græskarkerner på en tør pande.
  • Rist 6 skiver parmaskinke
    i smagsneutral olie.
  • 1 liter fond (hønse eller
    fisk) bringes i kog. Tilsæt herefter 1 kilo jordskokker i små tern og kog dem
    møre. Blend med en stavblender og smag til med en kvart liter fløde, salt,
    peber og muskatnød. Suppen skal have en cremet konsistens.
  • Indstil ovnen til 180
    grader. Damp torsken i et fad med 1 dl mælk og 1 dl hvidvin samt krydderurter,
    salt og peber i ca. 8 minutter. Læg sølvpapir over fadet.

Hernæst anrettes syltet grønt og ristet skinke i en dyb tallerken (smid tallerkenen i ovnen 1 minut, så den ikke er kold) . Stil torsken ovenpå. Hæld suppe op, så den dækker fisken halvt. Lav små søer af persilleolie i suppen. Drys græskarkerner i suppen. Til slut toppes fisken med frisk dild.

Velbekomme!

Få en enkel og billig hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort