Skær små fine lommer i rødfisken og fyld dem citron, frisk chili og hvidløg. Lad fisken hvile i en halv time.

Kog den ønskede mængde speltkerner (jeg plejer at bruge 250 g til 4 personer). Efter kogning køles kernerne ned. Smelt en passende klat gorgonzola i en smagsneutral olie, tilsæt herefter snittet savoykål, et rødløg og en rød peberfrugt. Steg nænsomt så grøntsagerne stadig har bid. Bland herefter de stegte grøntsager med speltkerner, krydderurter (jeg brugte salvie og timian) og evt. lidt salt.

Kog en gulerod og en porre i skiver i lidt vand i et par minutter, hæld vandet fra og lad dem dryppe af. Vend herefter i lidt brunet smør. Steg fisken i et fad med ca. 1 dl hvidvin med kødsiden nedad ved 180 grader. Jeg gav fisken 6 minutter, men det afhænger naturligvis af størrelsen på fiskestykkerne. Pas på ikke at give fisken for meget, det er en synd. Anret fisken ovenpå speltkernesalaten og top fisken med den brunede smør tilsat porre- og gulerodsstykker. Velbekomme.  

Få en enkel og billig hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort