Risotto i forskellige afskygninger er uden tvivl en af mine favoritter. Det er en af de retter, hvor man kan opnå de største forskelle i smagen, alt efter hvilke råvarer man benytter. Mange siger til mig, ar risotto er en fantastisk spise, men at det er svært og tidskrævende at lave. Det passer simpelthen ikke. Risottoen er i sig selv ret simpel, hvis man har ordentlige råvarer. Dog kræver det en god fond, for mig er det tricket bag en god risotto er.

Denne langfredag længtes mine smagsløg efter Schwarztraubers riesling. Jeg forsøgte mig med en risotto med hvide asparges til vinen. 

Nogle timer før lavede jeg en god og simpel grøntsagsfond. Bring en liter vand i kog sammen med et par løg, et par gulerødder, bunden af de hvide asparges, frisk timian, salt, peber. Lad det hele simre under låg et par timer.

Når fonden er klar, er du parat til at lave din risotto. I denne brugte jeg 500 g hvide asparges, 1 squash, 1 løg, 1 fed hvidløg, lidt purløg og frisk oregano fra haven, en god håndfuld bredbladet persille, ca. 100 g parmesanost, 250 g arborio risottoris og god økologisk dansk smør. 

Svits løg og hvidløg ganske kort i lidt olie. Tilsæt risene og lad dem svitse med et par minutter. Tilsæt en god slat af Schwarztraubers riesling (grauburgunder går også vældig fint til) og lad vinen koge stille og roligt ind. Herefter tilsættes et par dl af fonden, den koges stille og roligt ind. Nu tilsætter jeg squash og asparges, rører rundt og tilsætter en dl fond. Fra nu af tilsættes lidt fond af gangen, indtil risen har den rette konsistens. Til slut tilsættes en klat smør, parmesanost og persille og vendes i risottoen. Jeg havde et par brune champignoner, der havde behov for at blive brugt. Dem stegte jeg i lidt smør og vendte i til slut.   

https://www.winus.dk/vare/schwarztrauber-riesling-2017-winus-edition/

Få en enkel og billig hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort