Brystet påføres en rub af brun farin, krydderurter, salt og peber og hygger sig i køleskabet natten over. 

Ovnen stilles på 80 grader. Jeg smider kødet i en rømertopf og tilsætter en dl rødvin og en dl portvin. Kom et par hele rosmarin stængler ved. Læg låg på og lad stegen hygge sig i ca. 6 timer. Vend evt. stegen hver time. 

Der er jo uanede muligheder mht. tilbehør. Jeg valgte her kartofler og løg, som halveres og bages i ovnen med lidt god olivenolie og salt. 

Grønkål lynstegt med et skalotteløg i olie ved god varme. Efter et par minutter tilsættes lidt fløde. Skru ned og lad det hygge sig nogle få minutter. 

Prikken over iet er en dejlig rødvinsauce med morkler. Her er det tørrede økologiske morkler, de kan erhverves for ca. 100 kr. Morklerne skal stå i lunken vand ca. en halv time. Den gode væske fra rømertopfen hældes i en gryde og bringes i kog. Herefter monteres med smør, indtil man har den rette konsistens. Til slut tilsættes morklerne. Jeg skærer dem ud i mundrette bider. Rødvinsauce med morkler er himlen på jord. 

Få en enkel og billig hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort