Lammekøllen på 3 kg fra området omkring Skærbæk ved Vesterhavet fik ca. 11 timer i ovnen ved 60 grader. Forinden blev den marineret i citron, rosmarin, hvidløg, salt og peber. 

Lav herefter forberedelserne til rødvinsaucen. Kog 1 dl rød balsamico helt ind til en sirup. Herefter tilsætter jeg 4 dl rødvin, 2 dl portvin og en stilk rosmarin og koger ind til ca. 1 dl. Så tilsættes 2 dl god fond, og der koges ind til ca. 2 dl. Hvis du har lidt vand eller vin under lammekøllen, kan du benytte dette til saucen. Til slut monteres med smør til den rette konsistens opnås.

Lammekøllen ligger på en bund af selleripuré. Kog et renset selleri i tern til de er møre. Hæld vandet fra og tilsæt et skvæt fløde, muskatnød, salt og peber. Dernæst blendes. 

Steg et helt blomkål i brunet smør i en gryde med låg på. Giv blomkålen ca. 15 minutter alt efter størrelse, vend dernæst blomkålen og giv det 15 minutter mere under låg. Drys knuste pistacienødder over inden servering. 

Top lammet med stegt rødløg og peberfrugt. Steg et løg og en peberfrugt i ovnen de sidste 1-2 timer med lidt timian. 

Få en enkel og billig hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort