Schwarztraubers grauburgunder og kammuslinger med gulerodspuré er et dejligt match. Rettens sødme hænger fint sammen med vinens syre, fylde og sødme.

Tag et par gulerødder i god størrelse, skræl og skær dem i tern. Sauter i brunet smør i en lille gryde. Tilsæt saften fra en appelsin og lad det koge ved middel varme et par minutter. Tilsæt 1 dl hønsebouillon (hjemmelavet, gør dig selv den tjeneste😊) krydder med koriander og salt. Det smager fantastisk med hvidløg, men jeg synes, at vinen kan drukne lidt i hvidløgssmagen. Men your choice. Sæt låg på gryden og lad det simre 20 minutter alt efter størrelsen på gulerodsstykkerne, de skal være møre. Herefter pureres gulerødderne og smages til.

Husk at kammuslingerne også krydres med salt, desuden indeholder smøret til stegning salt, så vær varsom med salten!

Når puréen er klar tilbereder du kammuslingerne ved at stege dem i brunet smør. Jeg krydr dem med salt og en smule peber. Steg dem for guds skyld ikke længe, det er en synd! Anret puréen på en tallerken, læg muslingerne ovenpå og anret med frisk brøndkarse. 

Få en enkel og billig hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort